okt 07

Hoe kan ik het beste mijn kamerverhuurpand in Tilburg verkopen?

U loopt met het idee om uw kamerverhuurpand in Tilburg te verkopen, maar hoe pakt u dat aan? Uit onderzoek blijkt dat in Tilburg een huiseigenaar gemiddeld na 7 tot 10 jaar overweegt om zijn/haar verhuurpand te verkopen. Redenen hiervoor kunnen zijn; veranderende wet- en regelgeving, problemen met huurders die niet betalen, of omdat het achterstallig onderhoud flink is opgelopen. Wat uw motivatie ook is, Datisvastgoed maakt het verkopen van uw kamerverhuurpand makkelijk. Zo ontvangt u binnen 48 uur een vrijblijvend bod op uw pand, en kunnen beide partijen binnen enkele weken al bij de notaris zitten om de koopovereenkomst af te ronden. Hieronder nemen we de verschillende stappen eens onder de loep. Zo komt u beslagen ten ijs wanneer u uw kamerverhuurpand wilt verkopen.

De woning zelf

Wat is de onderhoudsstatus van de woning? Wanneer zijn de laatste aanpassingen, zoals badkamer/CV ketel of keuken geweest? Zijn er energiebesparende maatregelen uitgevoerd? Is er recent nog onderhoud uitgevoerd? Dit zijn allemaal vragen die een koper u zal stellen. Probeer vooraf documentatie beschikbaar te hebben, zoals facturen/werkorders of foto’s wanneer u uw kamerverhuurpand wil verkopen

De gemeente Tilburg

Dan is er natuurlijk nog de gemeente Tilburg. Naast het onderhoud van de woning heeft de vergunning een grote invloed op de waarde van uw kamerverhuurpand. Is er een vergunning afgegeven, of is de verhuursituatie enkel gedoogd? Is er een omgevingsvergunning en/of brandmelding gedaan? Een kamerverhuurpand verkopen in Tilburg met de bijbehorende vergunningen en/of documentatie van de gemeente maakt het hele traject gelijk een stuk soepeler en bovendien is het pand dan ook gelijk een stuk meer waard.

De huurders

Een kamerverhuurpand verkopen is anders dan een woning verkopen voor eigen gebruik. De potentiële koper kijkt veel meer naar de huidige huurders, het betaalgedrag + eventuele betaalachterstanden en de kwaliteit en looptijd van onderliggende huurcontracten. Wanneer u uw kamerverhuurpand gaat verkopen gaan de huurders namelijk mee naar de volgende eigenaar. In de praktijk blijkt dat een kamerverhuurpand dat leeg opgeleverd kan worden, dus vrij van huurders, altijd net iets meer oplevert.
Het tegenstrijdige is dat de koper de woning uiteindelijk wel weer gaat verhuren, maar vaak liever heeft dat een woning leeg wordt opgeleverd. Hierdoor kan de koper eventuele renovaties of aanpassingen direct doorvoeren en daarna zelf zijn/haar huurders kiezen. Probeer hier bij het verkopen van uw kamerverhuurpand rekening te houden. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van meerdere huuropzeggingen of wisselingen van huurders.

De vraagprijs

Tegen welke prijs wilt u uw kamerverhuurpand verkopen? De vraagprijs is sterk bepalend voor de aantrekkelijkheid van uw kamerverhuurpand. Hoe verhoudt de vraagprijs zich ten opzichte van een andere woning of kamerverhuurpand uit dezelfde wijk. De koper bekijkt uw kamerverhuurpand als een investering en gaat dus kijken naar de verhouding tussen maandelijkse huuropbrengsten en de prijs waarvoor u uw kamerverhuurpand wil verkopen.

Netto opbrengsten

Omdat de koper de woning niet zelf gaat bewonen, lijkt het kamerverhuurpand dat u wilt verkopen veel meer op een bedrijf dat gekocht wordt. De investeerder kijkt vooral naar wat er onderaan de streep overblijft. Welke vaste of variabele kosten, zoals gas-water-Electra, VVE bijdrage en/of erfpacht moeten er betaald worden uit de maandelijkse huurinkomsten. Hoe minder netto opbrengsten er over blijven voor een volgende koper, hoe moeilijker het wordt om uw kamerverhuurpand te verkopen. Deze vrije cashflow is te verhogen door te investeren in kostenbesparende maatregelen (energie) of direct door te belasten naar de huurders.

Waarom zou u kamerverhuurpand in Tilburg aan ons verkopen?

Zoals hierboven aangegeven komen bij het verkopen van uw kamerverhuurpand behoorlijk wat zaken kijken. Een kamerverhuurpand verkopen in Tilburg via Datisvastgoed bespaart energie, werk of onnodige kosten. Wij nemen het gehele proces van A tot Z voor u uit handen. Uiteraard wordt alles wel in samenspraak met u geregeld.

Datisvastgoed koopt zelf of namens grote vastgoed fondsen en investeerders. We kopen panden van zowel bedrijven als particulieren. Dit doen we voornamelijk in grote (studenten)steden, zoals Tilburg, Breda en Eindhoven. Hierbij hanteren we altijd een marktconforme prijs, en u kunt snel bij uw geld.

Heeft u wat meer tijd en wilt u kijken wat uw kamerverhuurpand op de “markt” zou opbrengen? Indien gewenst kunnen we uw kamerverhuurpand verkopen middels ‘stille verkoop’. U kamerverhuurpand komt dus niet op openbare sites terecht. Hierdoor is het pand schaars en wordt het niet wijd over de markt verspreid. Wij vragen potentiële kopers om vertrouwelijk met de stukken om te gaan.

Wilt u uw kamerverhuurpand verkopen, een investeringspand verkopen of ander beleggingspand verkopen? Wij staan voor u klaar en denken graag met u mee over de mogelijkheden.

About The Author

Datisvastgoed is professionele vastgoed investeerder die zowel zelfstandig investeert als aankoop samen en voor haar uitgebreid netwerk van regionale vastgoedinvesteerders. Wanneer u uw pand wilt verkopen, dan nemen wij u alle rompslomp met betrekking tot de verkoop van het pand uit handen. Wij regelen alles van A tot Z. Door onze uitgebreide ervaring kennen wij de markt als geen ander! In ons netwerk bevinden zich tal van investeerders die altijd op zoek zijn naar nieuwe panden om in te beleggen. Als u uw pand wilt verkopen, is een geschikte koper dus zo gevonden. We kunnen binnen 4 uur een vrijblijvend bod bieden voor snelle afhandeling en indien gewenst kunnen we het pand aanbieden bij ons netwerk voor een hoger bod. De zogenaamde ‘stille verkoop’. De ‘stille verkoop’ houdt in dat wij uw pand voorleggen aan investeerders in ons netwerk waarvan wij verwachten dat ze geïnteresseerd zijn. Uw pand wordt dus niet openbaar te koop gezet. Daarbij regelen wij voor u een marktconforme prijs.
×